Фирма Престиж извършва полагане на тротоарни плочки на ниски цени в София и Софийски окръг.

Полагаме всякакъв вид плочки – тротоарни и други на: детски площадки, дворове, улици, тротоари и на други площи по ваша заявка.

Работим по следния начин:
Звъните, идваме веднага и оглеждаме терена ви. Даваме най-добрата оферта с ниска цена.

Започваме полагането на плочките: извършва се подготовка на терена, насипване на чакъл, пясък или друг материал (по желание на клиента), и накрая извършваме полагане на тротоарните плочки.

полагане на тротоарни плочки

полагане тротоарни плочки

Съвети за полагане на бетонови тротоарни плочки

Добре изглеждащите тротоарни плочки, в един частен имот, са част от цялостния облик на населеното място и създават добро първо впечатление. За съжаление масово, почти навсякъде, може да видите участъци, където бетоновите тротоарни плочки са оставени на произвола и не са подменяни от години. Ако искате да ги смените, за да осигурите по-добър облик на пространството пред дома си – то добре е да знаете, че поставянето на нови плочки не е много лесно. От следващите няколко съвета за полагане на бетонови тротоарни плочки ще разберете стъпка по стъпка как да създадете един по-добър външен вид на желаното пространство, но ви предупреждаваме, че ще трябва задраво да се потрудите!

Първото нещо, което трябва да направите, след като сте премахнали старите плочки, бива да отстраните слой от почвата – от около 15 см. Минималният наклон на терена е добре да бъде от 1 см. на метър. След като сте се уверили, че всичко дотук е извършено правилно – време е да поставите стабилизиран пясък. Това е пясък примесен с цимент, в съотношение 1/10. Трамбовайте го много добре и го заравнете.

Плочките се полагат с циментов разтвор от вода и цимент, който засилва връзката между основата и плочата. При поставянето на бетоновите плочки – притискайте ги добре към основата с ръка или с гумен чук. Относно фугите – може да изберете да наредите плочките с или без фуги. Оптимално решение е да оставите 1 см. между всяка плочка при поставянето, за да се разпредели най-плътно и добре цимента, с който сте ги залепили. За фугирането използвайте много чист и фин пясък. Преди да преминете към него обаче – изчакайте няколко дни, за да могат циментът и поставените тротоарни плочки да изсъхнат изцяло. Едва след това разстелете сместа за фугиране върху плочките и я разнесете оптимално добре, докато не покрие плътно и изцяло всяка фуга.

Препоръка: Ако желаете да запазите цвета на поставените бетонови тротоарни плочки за по-дълго време, импрегнирайте ги с импрегнатор за бетонови изделия.