Фирма Престиж извършва полагане на тротоарни плочки на ниски цени в София и Софийски окръг.

Полагаме всякакъв вид плочки – тротоарни и други на: детски площадки, дворове, улици, тротоари и на други площи по ваша заявка.

Работим по следния начин:
Звъните, идваме веднага и оглеждаме терена ви. Даваме най-добрата оферта с ниска цена.

Започваме полагането на плочките: извършва се подготовка на терена, насипване на чакъл, пясък или друг материал (по желание на клиента), полагане на тротоарните плочки (поставяне на тротоарни плочи) и накрая извършваме фугиране на тротоарни плочки.

Тротоарни плочи цена:

Извършваме услугите по поставяне на тротоарни плочи на най-ниска цена. Обадете се сега и се убедете.

полагане на тротоарни плочки

полагане на тротоарни плочки София

Съвети за полагане на бетонови тротоарни плочки

Добре изглеждащите тротоарни плочки, в един частен имот, са част от цялостния облик на населеното място и създават добро първо впечатление. За съжаление масово, почти навсякъде, може да видите участъци, където бетоновите тротоарни плочки са оставени на произвола и не са подменяни от години. Ако искате да смените тротоарните плочи, за да осигурите по-добър облик на пространството пред дома си – то добре е да знаете, че поставянето на нови плочки не е много лесно! От следващите няколко съвета за полагане на бетонови тротоарни плочки ще разберете стъпка по стъпка как да създадете един по-добър външен вид на желаното пространство, но ви предупреждаваме, че ще трябва здраво да се потрудите!

Първото нещо, което трябва да направите, след като сте премахнали старите плочки, е да отстраните слой от почвата – от около 15 см. Минималният наклон на терена е добре да бъде от 1 см. на метър. След като сте се уверили, че всичко дотук е извършено правилно – време е да поставите стабилизиран пясък. Това е пясък примесен с цимент, в съотношение 1/10. Трамбовайте го много добре и го подравнете.

Плочките се полагат с циментов разтвор от вода и цимент, който засилва връзката между основата и плочата. При поставянето на бетоновите плочки – притискайте ги добре към основата с ръка или с гумен чук. Относно фугите – може да изберете да наредите плочките с или без фуги. Оптимално решение е да оставите 1 см. между всяка плочка при поставянето, за да се разпредели най-плътно и добре цимента, с който сте ги залепили. За фугирането използвайте много чист и фин пясък. Преди да преминете към него обаче – изчакайте няколко дни, за да могат циментът и поставените тротоарни плочки да изсъхнат изцяло. Едва след това разстелете сместа за фугиране върху плочките и я разнесете оптимално добре, докато не покрие плътно и изцяло всяка фуга.

Препоръка: Ако желаете да запазите цвета на поставените бетонови тротоарни плочки за по-дълго време, импрегнирайте ги с импрегнатор за бетонови изделия.

 

 

Асфалтиране                                                                                                                                                Редене на павета